SFATURI UTILE DE CURATATORIE SPALATORIE HAINE

pentru haine mereu ca noi

Curatarea chimica ecologica si spalarea de haine profesional reprezinta un mod simplu de a pastra ca noi hainele preferate. Unele haine chiar prezinta indicatii clare asupra faptului ca trebuie spalate sau curatate numai de catre curatatorii specializate. Va prezentam o serie de sfaturi utile care va vor ajuta sa economisiti bani si sa cresteti durata de viata a hainelor dumneavoastra in acelasi timp:

 

  1. Nu uitati cand cumparati o haina, ca aceasta va trebui spalata intr-o zi. Verificati sau pastrati eticheta cu simbolurile de intretinere deoarece majoritatea hainelor necesita conditii speciale de spalare.
  2. Rezistati ispitei de a scoate petele acasa, mai ales in cazul in care produsele au indicatii clare de spalare in curatatorii specializate.
  3. Petele lasate pe haine un timp indelungat pot deveni imposibil de scos. Din aceasta cauza, hainele patate trebuie aduse cat mai repede la curatatorie.
  4. Cand va aduceti hainele la spalatorie, nu uitati sa indicati personalului petele greu de observat. Prin aceasta metoda ne asiguram ca utilizam produsele potrivite in timpul procesului de curatare.
  5. Produsele zilnice de ingrijire corporala pot duce la patarea sau ingrasarea hainelor. Inainte sa va imbracati, permiteti lotiunilor, parfumelor sau antiperspirantelor sa se usuce, deoarece unele ingrediente din aceste produse pot avea efecte adverse asupra culorilor hainelor.
  6. Aduceti piesele asortate impreuna la curatatorie. De exemplu, daca aduceti sacoul unui costum, aduceti si pantalonul sau fusta, chiar daca acestea din urma nu sunt murdare sau patate. In acest fel, daca apar mici decolorari la nivelul materialului, piesele vor putea fi purtate in continuare impreuna.
  7. Pentru a preveni decolorarea fibrelor, precum si fixarea eventualelor pete in tesut, evitati expunerile excesive la lumina soarelui sau la lumina artificiala puternica.
  8. Caldura generata de fierul de calcat poate fixa petele definitiv. Nu calcati hainele care prezinta pete.
  9. Nu utilizati dizolvant sau alte solutii pe baza de alcool pentru scoaterea petelor de oja, pix sau alte pete greu de indepartat.
  10. Rezistati tentatiei de a spala acasa cat mai multe haine, chiar daca stiti cum sa procedati, riscati doar sa va stricati lucrurile.