SERVICII PROFESIONALE DE CURĂȚĂTORIE ȘI SPĂLĂTORIE COVOARE

 %Post Title

Înainte de spălarea sau curățarea covoarelor acestea sunt verificate de către specialiștii noștri și anume se verifică:

  • natura fibrelor (sintetic, lână, iută), din care sunt confecționate;
  • dacă prezintă rupturi, ciupituri de molii;
  • dacă sunt pătate precum și natura acestor pete, etc.

După verificarea covoarelor, specialistul nostru hotărește procedeul de spălare sau curățare.

De regulă  covoarele din lână sunt curățate în mașini de curățare chimică ecologică de mare capacitate iar covoarele confecționate din material sintetic sunt spălate cu apă și cu ajutorul unei linii de spălat covoare ultra modernă.

Înainte de curățarea sau spălarea covoarelor, acestea vor fi aspirate pentru eliminarea prafului, firelor de par, scamelor etc.

Înainte de curățare sau spălare, pe fiecare covor în parte se predetaseaza evetualele pete cu soluții speciale care să nu afecteze covorul (decolorare sau rupere).

Spălarea covoarelor are loc într-o linie tehnologică ultramodernă. După predetasarea petelor fiecare covor este încărcat pe platforma mașinii de spălat unde are loc eliminarea prafului fixat la rădăcina firului de bătătură (lână, fire sintetice, etc.) prin baterea acestuia cu ciocanelele cu care este prevăzută mașînă. După această operație, urmează spălarea propri-zisă care se realizează cu ajutorul unor perii rotative cu jeturi de apă și de soluții speciale pentru  a nu deteriora covoarele.

Jetul de apă este de jos în sus pentru a elimina în totalitate mizeria strânsă la rădăcina firului de bătătură și desfăcută în procesul de desprafuire.

În același timp se albesc ciucurii covoarelor cu soluții de albire, dacă este cazul.

După procedeul de spălare covorul întră într-o presă reglabilă care are rolul de a elimina cea mai mare parte din apă acumulată de covor, după care acesta este rulat și preluat de o centrifugă care elimina apă aproape complet din covor.

După spălare covorul este depozitat pe niște standere timp de 24 de ore, într-o camera specială de uscare ventilata la temperatura constanța.

După uscarea covoarelor acestea sunt aspirate pentru eventualele scame rămase, pieptănate și ambalate.