%Post Title

Cum scapi de microbii din salteaua de pat și din covoare

Curățarea covoarelor și a saltelelor este o sarcină obositoare, care necesită timp, o cantitate considerabilă de muncă manuală și echipamente specifice. Cu toate acestea, cu ajutorul profesioniștilor, această acțiune poate fi îndeplinită mult mai eficient. Serviciile oferite de aceștia sunt accesibilie pe scară largă, deoarece au propriul lor echipament de curățare și soluții specifice. De asemenea, nu doar au în dotare produse eficiente, dar știu și cum să le folosească, astfel încât covoarele să nu se degradeze. Cu acești factori combinați, veți descoperi că angajarea de profesioniști pentru curățarea saltelei sau a covoarelor nu este doar necesară, ci și benefică pentru sănătate.

 %Post Title

Iată ce poți face pentru a scăpa de microbii prezenți în aceste două elemente

1. Aspiră des

Acest lucru va genera îndepărtarea prafului de pe covoare și saltea, iar în cazul primului element, se vor înlătura și eventualele reziduuri provenite din resturi alimentare, păr de animale ori din alte surse. Acest exercițiu regulat este recomandat nu numai pentru a menține starea optimă a covorului, ci și pentru îndepărtarea regulată a prafului, dar ajută, de asemenea, la îmbunătățirea calității aerului din interior și la minimizarea expunerii la particulele care cauzează alergii. Aspirarea trebuie să fie și mai frecventă dacă în locuință există animale de companie cu blană ori atunci când sunt și copii.

2. Înlătură imediat petele

Elimină imediat petele de pe covoare și saltele, deoarece acestea pot afecta durata de viață a acestora. În timp ce apariția unei pete de covor este practic inevitabilă, este necesar să se aibă grijă deosebită și să se utilizeze substanțe chimice de îndepărtare a petelor, care sunt achiziționate. Din pricina conținutului chimic din soluțiile de îndepărtare a petelor de pe covor vândute pe piață, trebuie să fiți foarte atent la selectarea acestora și să urmați instrucțiunile în detaliu, fără a neglija niciun pas în aplicație, deoarece se pot provoca daune permanente. Până atunci, puteți ajunge să cheltuiți mai mulți bani pentru a le repara sau înlocui, iar în ajutor vin serviciile profesionale de curățare, care oferă rezultate bune, la prețuri accesibile.

3. Apelează la profesioniști

În zilele noastre, există mașinării care pot igieniza eficient saltelele, nu doar covoarele. Pentru prima variantă, se folosește adesea un aparat cu abur, iar pentru a doua sunt mai multe etape pe care doar personalul unei curățătorii le pot face. În cadrul unei spălătorii, covoarele sunt atent aspirate, curățate, spălate și uscate, iar posesorii acestora le vor primi rapid înapoi.

Un mediu casnic fără praf contribuie la diminuarea alergiilor, dar și la reducerea apariției acarienilor ori a altor microorganisme responsabile de apariția diferitelor afecțiuni. Ține cont de sfaturile noastre, deoarece în acest mod poți prelungi durata de viață a saltelei și covoarelor.