%Post Title

Covoarele trebuie curățate profesional la o spălătorie de covoare sau nu?

Covoarele sunt unul dintre elementele esențiale dintr-o casă. Ele nu numai că adaugă la frumusețea estetică a unei încăperi, dar oferă și izolație, moliciune și confort oricui pășește pe ele. Atunci când cumpărați covoare, este important să luați în considerare traficul din locuință și să alegeți în consecință. Produsele de curățare pentru covoare sunt indispensabile atunci când vine vorba de protejarea investiției și nu numai că pot elimina toate acele particule de praf care rămân prinse pe covor în timp, ci și mirosurile neplăcute de la animalele de companie și din alte surse, cum ar fi fumul de țigară sau resturile de mâncare. 

 %Post Title

Curățare profesională 

Produsele de curățare covoare folosite în unitățile specializate îndepărtează complet toate urmele de murdărie. Substanțele chimice folosite sunt special formulate pentru covoare și nu există riscul de deteriorare a acestora sau de a se lăsa în urmă reziduuri de săpun. Animalele de companie pot lăsa pete și pe covoare – mai ales dacă urinează pe ele. Este important să curățați aceste pete cât mai curând posibil pentru a nu deveni permanente. Curățătorii profesioniști de covoare vor folosi o soluție specială, care este concepută pentru îndepărtarea petelor, iar cu echipamentul lor și metodele lor de extracție garantează o igienizare și uscare completă.  

Curățare acasă

În această situație, covoarele nu pot fi igienizate complet, deoarece la domiciliu nu dispunem de produse profesionale de curățaț, dar nici de mașinăriile care sunt folosite într-o curățătorie. Mai mult, adesea nu avem nici un spațiu adecvat pentru uscarea covoarelor, pe când dacă apelăm la profesioniști, aceștia dispun de aparate care le usucă. În plus, nu avem un loc pentru a depozita covorul în vederea uscării.

Ce variantă este mai bună?

Dintre cele două opțiuni, a apela la o curățătorie profesională este cea mai indicată opțiune, deoarece în mediul casnic nu putem avea echipamentele și soluțiile necesare unei igienizări complete a covoarelor. Acestea trec prin mai multe procese, de la aspirarea prafului și impurităților, la spălarea propriu-zisă, urmată apoi de limpezire, iar în unele cazuri și de parfumarea covorului. 

În plus, curățătoriile garantează un timp scurt de livrare a covoarelor, astfel încât cei care apelează la această metodă să nu fie nevoiți să aștepte o lungă perioadă de timp. Există firme care pun la dispoziția clienților și servicii precum ridicarea și livrarea produselor, ca atare avantajele pe care oferă o curățătorie sunt destul de numeroase. 

În concluzie, curățarea covoarelor este bine să se facă în medii special concepute pentru igienizarea lor, precum sunt curățătoriile profesionale. Acolo personalul dispune de mașinării și soluții specifice, pe care clienții nu le au. De aceea, este recomandată această variantă, care pe deasupra are și costuri accesibile.